Der er flere som vælger at købe helårsdæk til bilen, som også betegnes som de alsidige dæk. I jagten på helårsdæk skal du dog være sikker på at du finder dæk af en høj kvalitet, og så handler det samtidig om at du finder dæk, som passer til din bil i første omgang, men også at du finder de helårsdæk som passer dit kørselsbehov.
I jagten på helårsdækkene til din bil er det relevant, at du overvejer hvad det er du har i tankerne at bruge på dækkene. Du vil kunne finde helårsdæk som er billige, men netop der er det relevant, at du kigger nærmere på kvaliteten af dækkene. Når der tales om helårsdæk, så er det nemlig vigtigt at kvaliteten er i top, så du er sikker på at de kan klare de forskellige udfordringer som de vil blive udsat for.
Sommeren er for dækkene den letteste årstid, da der for det meste er tørt underlag at køre på. Vinteren er dog svær, fordi der er oftest både glat og vådt, og det kombineret med frostgrader resulterer i rigtig svære kørselsforhold. Derfor er det vigtigt du er vågen, når det handler om at kigge på mønster og stand på dækkene, så du er sikker på, at de er sikre og gode at køre med.
Det handler i bund og grund om, hvor vidt du selv ønsker at skulle få skiftet fælg, eller om du vil betale en mekaniker for det. Du kan også købe hele sættet med fælg i, hvor det så også gør det markant nemmere at skifte dækket. Det vil oftest også være en billigere løsning for den enkelte familie eller bilejer, hvis man får købt helårsdæk.
Mange har nemlig udfordringer med at skulle have råd til, at de kan købe både sommerdæk og vinterdæk. Der kan i sådan en situation altså spares en del penge i budgettet, hvis det er at valget falder på helårsdæk frem for at skifte med sæsonen.
Helårsdæk vil være en billigere løsning end at skifte dæk flere gange om året, og derfor vil det også give plads i budgettet til, at der kan købes alufælge. Der er mange bilejere som køber alufælge eller ønsker det, og det er også yderst nydeligt på en bil.
Hvis det er du har helårsdæk til din bil, så vil det selvfølgelig give mening at bruge penge på alufælge, da det er helårsdæk, så vil det resultere i at de vil være på længe. Derfor kan du som ejer af alufælge vide, at du faktisk får dem, brugt og får set ofte på din investering.
Det handler dog i sidste ende om, at du selv som bilejer skal afgøre, hvad du har brug for, og hvor stort behovet er. Det som blot er vigtigt er, at der er stort fokus på hvad behovet er, men også på hvordan kvaliteten er, da det vil påvirke prisen.
Helårsdæk er det perfekte valg til bilejere, der ønsker alsidige dæk, som kan klare de skiftende vejrforhold året rundt. De er designet til at yde godt i både sommer- og vinterforhold og er et godt alternativ til at skifte mellem sommer- og vinterdæk. Hos Bigwheels.dk finder du et stort udvalg af kvalitets helårsdæk fra førende producenter, og vores eksperter står klar til at hjælpe dig med at finde de rigtige dæk til din bil og dit kørselsbehov.
Med vores søgefelt kan du nemt finde de rigtige helårsdæk til din bil ved at vælge Dækmærke, diameter og eventulet størrelse.
Vi har et bredt udvalg af dæk i forskellige størrelser og mønstre, så du kan være sikker på at finde det perfekte dæk til din bil. Hos BigWheels.dk tilbyder vi konkurrencedygtige priser, hurtig levering og professionel service, så du kan føle dig tryg ved dit køb. Køb dine helårsdæk hos BigWheels.dk og få det perfekte alsidige dæk til din bil året rundt.
Er vinterdæk overhovedet nødvendige i det danske vinterhalvår – der som regel ender med at skylle enhver antydning af sne og is væk i en syndflod af salt og regnvand?
Den klassiske diskussion blusser gerne op herhjemme på denne tid af året, hvor mange bilister overvejer, om de skal finde 5.-6.000 kr. i husholdningsbudgettet til et sæt vinterdæk. Og overvejelsen har aldrig været mere relevant: I takt med, at vi kører i stadig mindre biler, bliver bilernes hjul nemlig også mindre.
En udvikling, der – stik mod eksperternes råd – faktisk forbedrer argumenterne for at spare vinterdækkene væk…
Sagen er, at jo smallere dæk, desto bedre vejgreb på vådt og glat underlag. Da mange ejere af små biler samtidig har et moderat kørselsbehov og ofte bor i byområder, kan det være fristende at fortsætte på sommerdækkene. I hvert fald hvis man følger tommelfingerreglen om, at bilens dæk i så fald ikke må være bredere end 185 mm og at man selvfølgelig lader bilen stå, de få dage, hvor der faktisk er sne eller is på de danske veje.
En lidt risikabel taktik: For hvor mange lader bilen stå, hvis de er kørt på arbejde i tørvejr og der så er faldet sne om eftermiddagen, når man skal hjem?
Men der findes et godt kompromis: Helårsdæk, der er udviklet til at tackle vejret og føret året rundt – og som især er velegnet til de minibiler, der er så populære i Danmark.
I en test af 10 helårsdæk udført af det tyske bilmagasin AutoBild, klarer flere helårsdæk sig ganske overbevisende. Faktisk konkluderer AutoBild, at de bedste helårsdæk er et reelt alternativ til det besværlige skifte mellem sommer- og vinterdæk. De to bedste helårsdæk – Goodyear Vector og Sava Adapto – har ingen nævneværdige minusser i en direkte sammenligning med dæk udviklet til henholdsvis sommer og vinterføre.
Det er dog en vigtig pointe, at helårsdæk fungerer bedst på mindre biler med relativt små hjul på 14 eller 15 tommer og med en bredde på op til 195 mm. Herhjemme dækker det en stor del af bilparken – storsælgere som VW Up, Kia Picanto, Toyota Aygo kommer slet ikke i problemer og selv større biler som Ford Fiesta, VW Polo, Fiat Punto, Opel Corsa, Renault Clio, Citroën C3, Peugeot 207/208, Suzuki Swift og Skoda Fabia kører sjældent på større eller bredere hjul.
Udover at man slipper for besværet med at skifte hjul to gange om året, slipper man også for at finde plads til et sæt dæk hjemme i skuret eller på et dyrt dækhotel. Kører man mindre end 15.000 km årligt sparer man reelt også penge på kun at køre på et sæt dæk, da man ellers risikerer at især vinterdækkene bliver for gamle, før de er slidt ned.
Et helårsdæk er som type et vinterdæk, der er M+S mærket, hvor producenten har forsøgt at komprimere sommer og vinteregenskaber i et og samme dæk. Uanset moderne teknologi kan det kun lade sig gøre delvist.
Vinterdæk og helårsdæk vil typisk have en længere standselængde på tør og våd sommervej. Typisk er et helårsdæk bedre om vinteren end om sommeren.